British Columbia

British Columbia is de meest westelijk gelegen provincie van Canada. Aan de oostkust van de provincie ligt de Stille Oceaan. Aan de westkant de Rocky Mountains met aan de andere kant van deze bergen de provincie Alberta. In het noorden grenst de provincie aan de Amerikaanse staat Alaska en de Northwest Territories. Ten zuiden van British Columbia liggen de Amerikaanse staten Washington, Montana en Idaho. Een groot eiland en toeristische bestemming voor de westkust van de provincie is Vancouver Island. Op dit eiland ligt ook Victoria, de hoofdstad van de provincie.

Toerisme

British Columia trekt ieder jaar veel toeristen. Aan de westkust is de Stille Oceaan en Vancouver Island, met tropische bossen. Op het vasteland ligt Vancouver en is het skigebied van Whistler wereldberoemd. Het binnenland van de provincie is zeer gevarieerd. Het landschap gaat van grote naaldbossen tot meren en wijngebieden. British Columbia is verantwoordelijk voor een groot deel van Canada’s wijnproductie. Er zijn oneindig veel wijngaarden waar je de heerlijkste wijnen kan proeven. Via dit prachtige landschap kom je uiteindelijk uit bij Jasper en Banff National Park in Alberta, maar British Columbia is zelf ook thuis voor een zevental nationale parken. De bekendste parken zijn Yoho National Park en Pacific Rim National Park.

Steden

De hoofdstad van British Columbia is Victoria en ligt op Vancouver Island. De grootste stad van de provincie is Vancouver. Vancouver is één van de vier grootste stedelijke gebieden van Canada. In 2010 zijn in Vancouver en Whistler de Olympische Winterspelen gehouden.

Andere steden in de provincie zijn:
Surrey
Burnaby
Richmond
Abbotsford
Coquitlam
Saanich
Delta
Kelowna
Langley

Reacties zijn gesloten.