Alberta

Alberta is een provincie in Canada. Aan de oostkant ligt de provincie Saskatchewan en in het westen British Columbia. In het noorden grenst de provincie aan de Northwest Territories, in het zuiden ligt de Amerikaanse staat Montana. De grootste stad van de provincie is Calgary, maar Edmonton is de hoofdstad. De naam van de provincie komt van prinses Louise Caroline Alberta. Naar haar is ook de plaats Lake Louise en het gelijknamige meer genoemd.

Toerisme

Alberta trekt veel toeristen vanwege de Rocky Mountains die binnen de provinciegrenzen liggen. Tegen de grens met British Columbia liggen de nationale parken Jasper en Banff die de bergketen omsluiten. De prachtige landschappen trekken in de zomer veel toeristen, maar ook in de winter zorgt de grote sneeuwzekerheid voor veel bezoekers. Diverse vormen van wintersport kunnen in de Rocky Mountains worden beoefend.

Steden

Binnen Alberta liggen twee grote steden. Calgary, waarin 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden, en Edmonton. Edmonton is de hoofdstad, maar Calgary is de hoofdstad. Beide steden hebben veel te bieden. Edmonton heeft één van de grootste overdekte winkelcentra ter wereld. Calgary ligt voor Canadeze begrippen op loopafstand van de Rocky Mountains.

Naast bovengenoemde steden vind je in Alberta de volgende grote plaatsen:
Fort McMurray (Regional Municipality of Wood Buffallo)
Red Deer
Lethbridge
Sherweed Park (Strathcona County)
St. Albert
Medicine Hat
Grande Prairie
Airdrie

Reacties zijn gesloten.